onsdag 27 juli 2011

Lite mer sommar, tack

























Fick en liten höstdepp-känsla igår kväll på odlingslotten. Det har regnat rätt bra nu och sniglarna börjar ta över. Rensade bort en del trista plantor och dödade ett helt gäng sniglar.
Men gurkorna börjar likna något! Och jag skördade mangold, rödbetor, morötter och zucchini. Idag skiner solen!

söndag 24 juli 2011

Det bästa med att komma hem ...





































































... när vi varit borta är att få se hur det vuxit på odlingslotten. När vi kom hem i fredags skördade jag första broccolin för i år. Och finfin fänkål. Och solrosorna har börjat blomma!

Igår på balkongen


fredag 15 juli 2011

Rödbetshurra!


























Jag skördade de första rödbetorna häromdagen. Minns inte att jag haft en sån halleluja-rödbets-upplevelse tidigare. Det var så OTROLIGT gott. Testar 'Egyptisk plattrund' i år.

måndag 11 juli 2011

Botanisk have 2


























 Åter igen slog det mig att det är stökigare på Botanisk have än på "mitt" Botan här i stan (Göteborg). Särskilt i växthuset. Man ser mer spår av arbete. Det tycker jag i och för sig är roligt. Jag tycker ofta att det är mer spännande att titta på baksidan där det arbetas, drivs upp plantor etc, än på det vackra resultatet på framsidan ...

Botanisk have

























Jag var i Köpenhamn i mitten av maj, men tiden går och jag är visst usel på att blogga nuförtin. Tiden går så fort, men jag känner ändå att jag hinner med på ett annat sätt i år än förra året. Våren och sommaren var ett enda flängande hit och dit. Nu är jag mer här och nu. Njuter mer.  I alla fall emellanåt! Hoppas ni har en bra sommar! Har ni det?