måndag 31 augusti 2009

Månadsbilden - augusti


29 augusti, originally uploaded by fundera grönt.

Dags igen för månadsbilden. Händer inte mycket här nedanför min balkong, men gräset börjar ta sig nu... och ibland sparkas det lite boll. :)
Fler månadsbilder hittar du via Camilla.

lördag 29 augusti 2009

Minns ni november?





Någon som kommer ihåg min novemberbild i Slottsträdgårdsmästarens tävling? De här bilderna är tagna för en månad sedan, i slutet av juli, i samma plantering i Trädgårdsföreningen, Göteborg (design Piet Oudolf).


tisdag 25 augusti 2009

En fika i Hammenhög




I Hammenhög blev jag påmind om att Weibulls trädgård och café är ett minne blott. Snopet. En fika blev det dock, sedan cyklade vi vidare.

fredag 21 augusti 2009

Norra koloniområdet, Simrishamn







I Simrishamn gick vi också igenom Norra koloniområdet vid ett par tillfällen. Här kan man nog gå omkring länge och titta och småprata med koloniägarna. Om man inte är på väg till campingen för att laga kvällsmat ... som vi var.

onsdag 19 augusti 2009

Apotekarns trädgård









Mitt i Simrishamn möts man av en skylt ”medelhavet 18 meter”. Det är klart att man (jag) dras dit. Mannen bakom skylten är Peter Englander och sedan 2000 driver han Apotekarns trädgård, en österlensk medelhavsträdgård med café och försäljning av orangeriväxter. Han har även skrivit boken Medelhavsträdgård på svenska som kom ut förra året. Jag läser den just nu och funderar på om jag kanske borde flytta till österlen och odla fikon ...

måndag 17 augusti 2009

Ensamma trädets plantskola












Mandelmanns trädgårdar finns sedan i våras en plantskola som drivs av Anders Kjellsson. Där kan man hitta ovanliga frukt- och nötträd, bärbuskar och andra växter som på något sätt är ätbara eller till annan nytta. Jag har följt hans blogg en tid nu så det var roligt att träffa honom och se plantskolan. Gillar särskilt alla små skyltar ... Kommer man på cykel (som vi gjorde) och dessutom bara har balkong hemma, så blir det inte mycket shoppat. Man det var väldigt spännande att gå omkring och titta på allt!

torsdag 13 augusti 2009

Bland ull, päronkvitten & blommande purjo










Första dagen på Österlen cyklade vi till Mandelmanns trädgårdar. Trädgården var egentligen stängd under större delen av veckan på grund av tv-inspelning, men eftersom det ösregnade och åskade på förmiddagen så blev inspelningen inställd denna dag. Tur för oss då vi dessutom kunde bli guidade runt av en klasskompis som praktiserat där i sommar. Mandelmanns själva var inte där utan var och åt på piiiip (censur).
Här skulle jag kunna bli kvar ... Det var precis så underbart som jag föreställt mig. Svårt att åka därifrån.