torsdag 31 januari 2008

Blanda blanda

Fick några önskemål i kommentarerna att visa upp något jag gjort i skolan ... och det skulle jag väl kunna, om det fanns något att visa upp. När det gäller tecknandet så övar vi på proportioner och form, så vi har i stort sett bara gjort siluetter av träd, inte egentligen tecknat dem. Med guachefärgerna har vi färgblandningsövningar. Vi har gjort färgcirklar ... och idag har vi gjort färgstickor. Självstudieuppgiften igår gick också ut på att lära sig blanda färger. Satt hemma vid köksbordet och fler blev sugna på att måla så min sista färg blandade 12-åringen till. Den satt som en smäck. Exakt så turkos som den skulle vara.

Nu har jag försökt lägga till en bild ett bra tag men det vill sig inte. Vet inte om det är något tillfälligt eller om det är för att uppkopplingen är seg. Dagens bloggning blir således bildlös, för ovanlighetens skull.

onsdag 30 januari 2008

Ordlös onsdag


Mer ordlös onsdag hittar du hos Nejma i Marocko.

Andra bloggar om:

tisdag 29 januari 2008

Tisdagstema: E N S A M


På Hotell Hackspett finns bara enkelrum. Ett enkelrum. 13 meter upp i en ek. Yeah.

Fler tolkningar av denna tisdags tema hittar du på tisdagstema.

Andra bloggar om: , , ,

måndag 28 januari 2008

Måndag igen


Så var jag tillbaks i skolan igen efter en avkopplande skön helg hemma. Jag var så trött efter första veckan att jag natten till fredagen sov i ett sträck utan att vakna till. Kändes iallafall på morgonen som om jag legat i samma ställning hela natten (haha). Har fortfarande lite ont i ena skulderbladet ...
Idag har vi haft teckningspass då vi tecknat träd ute och sedan hade vi färgblandningsövningar med gouachefärger, något jag aldrig målat med tidigare. Kul men svårt innan man lärt känna dem. Vi ska fortsätta med färgövningar i morgon och får då även en övningsuppgift att göra med färgerna på onsdag, då vi har självstudier. Jag tror man kan sitta och måla hur länge som helst ... vi får se hur det går med den. Kul är det iallafall!

fredag 25 januari 2008

Trädens knoppar kallar på mig


Idag har jag hemma igen, vi har självstudier (kom hem igår kväll). Har just beställt en hel hög med böcker vi ska ha i nästa kurs, dyrt men kul. Är en hel del som behöver inskaffas, skor med stålhätta bland annat, det har jag inga. Är dock lite tid tills dess så det får bli ett senare problem.
Nu ska jag skriva rent mina anteckningar från gårdagens växtpromenad: träd på bar kvist. Vi ska ut och fortsätta i nästa vecka så det gäller att hänga med. Alla är ju inte så lätta som den på bilden...

onsdag 23 januari 2008

Heldag ute







Trött blir man så här första veckan. Det är så mycket nytt hela tiden, mycket information att ta emot och många nya människor och miljöer. Vi var ute hela dagen igår och hade tur med vädret, såg till och med solen. Ganska kallt var det, men jag hade bra med kläder på mig så jag höll mig varm (frös först efteråt). Vi hade en gästlärare som guidade oss och berättade massor om landskapet, träd och annat. Han tog oss även med på en oplanerad snabbvisit in i en privat trädgård som inte var vilken som helst... Ägaren hade dock ryggskott så honom såg vi bara skymten av. Förhoppningsvis får vi komma tillbaka vid senare tillfälle och se mer av hans trädgård, för där var mycket spännande på gång... Roligt, roligt.











Ordlös onsdag


Fler ordlös-onsdag-bilder hittar du via Nejma i Marocko.

tisdag 22 januari 2008

Tisdagstema: Y T A


Tisdagstemat denna veckan är yta. Mitt bidrag är denna bild med en ganska sticksig yta ... som inte är särskilt vacker. Men informationsrik mellan varven ... :)
Fler tolkningar på temat hittar du på tisdagstema.

måndag 21 januari 2008

Första dagen


Så! Nu har jag fått igång det mobila bredbandet ... och kan blogga här ifrån mitt övernattningsrum. Jag är jättetrött efter en dag full av information, rundvandring, registrering, scheman, nyckar och ... ännu mera information. Imorgon ska vi på heldagsexkursion. Spännande! Hoppas vädret blir bra ...

fredag 18 januari 2008

Salute!


Klarade de sista italienska-tentorna!

torsdag 17 januari 2008

Förväntan


Det närmar sig med stormsteg! På måndag börjar jag utbildningen jag sett fram emot så länge. Dags att skriva en lista över sånt jag måste packa med mig till övernattningsrummet. Kommer på mig själv att ligga och tänka en massa på allt innan jag ska sova - och då kan jag förstås inte somna. Fast inte på ett jobbigt sätt utan på ett roligt. Förstås. Det är sååå spännande!

onsdag 16 januari 2008

Ordlös onsdag


Fler ordlös-onsdag-bilder hittar du hos Nejma i Marocko.


Andra bloggar om:

tisdag 15 januari 2008

Tisdagstema: T R E


Denna tisdagens tema är tre. Passar mig utmärkt då jag tog denna bild i lördags när jag var på stan i regnet och gjorde ärenden. Såg då plötsligt denna kvarlämnade trio på en av gågatorna i Göteborg ...
Fler bilder på temat hittar du på tisdagstema.


Andra bloggar om: ,

måndag 14 januari 2008

Slutblommat







Umgicks lite väl intensivt med denna stackars sista amaryllisblomma idag (ser ni nu att det inte är någon tulpan?!) Den hade fallit omkull lite i köksfönstret där den stod och gjorde inte riktigt som jag ville ... vilket till slut resulterade i att den gick av. Ooops. Inte meningen. Förlåt.

söndag 13 januari 2008

Den sista...


...amaryllisknoppen har slagit ut nu. Så här såg den ut tidigare i veckan. Amaryllisen som trodde den var en tulpan?

Till mig? Nämen inte ska väl jag...

Jag har har fått en You make my day-award av Randi/Bland rosor & tistlar. Hoppsan! :) Stort TACK Randi! Roligt att du uppskattar min blogg! (som du ser nedan så uppskattar jag din också... med dina fina bilder, men det hoppas jag att du redan har märkt!)


Meningen är att jag sedan ska ge awarden vidare enligt dessa regler:
“Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times! ”

Inte helt lätt att välja ut bara tio, men jag väljer dessa:

Aglio e olio
Sinnesro
Olivelund
Slottsträdgårdsmästaren
Växthusbloggen / Lilla B
Sericea: mera mest trädgård
Buskisbalkongen / Lisa
Trädgårdsliv & Design
Ute och inne
Bland rosor & tistlar

Inget kedjebrevstvång här :) ge bara awarden vidare om ni vill! Ha det gott!

fredag 11 januari 2008

December och juli



Dagens dreads-träd


I just love them so. Ha en trevlig fredagkväll!

onsdag 9 januari 2008

Ordlös onsdag


Vill du titta på flera ordlös-onsdag-bilder så kika in hos Nejma i Marocko.

Andra bloggar om:

tisdag 8 januari 2008

Tisdagstema: F L Y T T





Tisdagstemat denna veckan är flytt. Så här på tisdagskvällen var min första tanke Ulf Nordfjells A tribute to Linnaeus som var med på Chelsea Flower Show i London i maj förra året (där den fick pris) och sedan packades ner och flyttades till Göteborgs Botaniska trädgård där det blev stressiga dagar i juni att bygga upp allt igen.
Fler tolkningar av temat hittar du här.

Vinteröde trädgård






Lärjeåns trädgårdar står öde i vintervila och inväntar vår.

söndag 6 januari 2008

Vit söndagspromenad



Såg så härligt vitt ut på balkongen när jag vaknade, men innan jag hade hunnit ut så började det förstås regna (glömde att jag bor i Göteborg). Blev en lång promenad iallafall. Skönt men blött. Vad härligt det hade varit om regnet istället varit snö. Lilla L hann dock både kasta snöboll och göra snögubbe. Det gäller att passa på.

fredag 4 januari 2008

I väntan på nytt grönt



Inte lika charmigt ser det ut nu på vintern, det gröna fönster som jag har en liten bild av här intill, till höger i bloggen. Men allt har väl sin charm...
Har beställt en bok från antikvariat som kommit nu. Det är Barrväxter av Gunnar Nilsson som jag hittat. Den står på litteraturlistan till introduktionskursen. Får nog låna det mesta på biblioteket och sedan köpa det jag fastnar för då jag kommer över det.

Mitt postställe är en mack som ligger en bit från mig. Får jag välja så tar jag hellre ett annat hämtställe som jag ändå passerar. I denna mack är de som levande döda och beter sig väldigt märkligt. Förstår mig inte på denna annorlunda servicestil, men får väl ta ett djupt andetag och ta mig dit och hoppas på det bästa. Solen skiner ju iallafall...!

Solen skiner!

torsdag 3 januari 2008

onsdag 2 januari 2008

tisdag 1 januari 2008

Tisdagstema: N Y T T



Dagens tisdagstema är nytt denna första tisdag på det nya året. Och jag är förstås med (med min gamla blogg på nya stället). Mycket nytt blir det framöver! Nytt som i positivt förhoppningsvis. Bilden tog jag igår på nyårsafton. Tog mig en promenad först i Trädgårdsföreningen (avstängt till större delen fortfarande) och sedan en sväng i Botaniska (där jag tog denna bild). Det är okej med snödroppar ... men rosor och annat ska inte blomma nu. Är lite skrämmande faktiskt. Denna Scabiosa verkar lite förvirrad. Det är inte alltid nytt är positivt. Även om den ju var väldigt söt. Den hade blommor som kommit längre också, men de såg inte så glada ut precis... Dock känner jag inte till den så bra, den kanske brukar hålla på så här?
Fler tolkningar på temat hittar ni här.